Персикове масло - це висококалорійний продукт. Саме тому його не рекомендують застосовувати в їжу тим людям, які мають проблеми з ожирінням і має схильність до набору маси тіла.
Персикове масло
Персикове масло має світло-жовтий колір, м'який смак і слабкий запах. Його отримують шляхом холодного віджимання і фільтрації з кісточок кулястих оксамитових плодів з борідкою на одній стороні. Родина персикового дерева - північний Китай, де до сьогоднішнього дня можна ще зустріти дикоростучий предок цієї рослини - Prunus davidiana. Сьогодні вже окультурене рослина вирощують в Південній Європі, Азії та Америці, отримуючи дивовижні плоди, які успішно застосовують в їжу, для приготування компотів, консервів, лікерів, і частково використовуючи для приготування персикового масла.
Персикове масло, виготовлене методом холодного віджиму, зберігає в собі всі біологічно цінні речовини, але купуючи його необхідно переконатися в його придатності до кулінарного застосування, тому як виробляють і косметичні масла, додаючи в нього хімічні стабілізатори. А таке масло шкідливо при вживанні його всередину. Персикове масло має ледве вловимий смак, тому, якщо його додають в салати, то воно не перебиває смак страви, а тільки посилить його, огортаючи своєю жирової текстурою кожен шматочок. якщо персикове масло змішати зі спеціями, то воно вам послужить пікантною заправкою для страв з м'яса, картоплі і риби. А якщо його змішати з яєчним жовтком, цукром, сіллю і гірчицею, то ви отримаєте в результаті незрівняний смак майонезу.
Хімічний склад
У персиковому маслі міститься цукор, білки, ферменти, органічні кислоти, пектинові речовини, вітаміни С, Е, групи B і D, магній, калій, кальцій, цинк, йод і залізо, а також насичені і напівнасичені жирні кислоти, такі як олеїнова, пальмітинова, стеаринова, пальмітолеіновая, лінолева, ліноленова та інші.
Застосування і лікувальні властивості персикового масла
Вживання персикового масла служить традиційною основою для приготування масажних засобів, тому як воно повільно всмоктується, його широко використовують в дерматології, косметології, народній медицині, а й звичайно, в кулінарії.
Найбільше воно затребуване в косметології і дерматології, надаючи протизапальну, тонізуючу, регенеруючу та омолоджуючу дію на шкіру. Якщо його застосовувати в чистому вигляді, то зазначається його вплив на пом'якшення і зволоження епідермісу. Також в чистому вигляді його використовують для процедур по очищенню і масажу обличчя і тіла. Але, персикове масло успішно додають і в інші базові масла і використовують при втомленою і в'ялої шкірі, при екземі і дерматиті, для усунення дрібних зморшок, для догляду за проблемними зонами. Масло гіпоалергенні і добре підходить при попрілостях і подразненнях на шкірі маленьких дітей .
У народній медицині персикове масло рекомендують застосовувати перорально при серцево-судинних захворюваннях. Такий продукт також корисний при анемії, гіповітамінозах, гастриті, бронхіті, при захворюваннях шлунково-кишкового тракту і нирок, щитовидної залози і захворюваннях ЦНС, при запаленні середнього вуха, кон'юнктивіт і запорах . При зовнішньому вживанні масло кісточок персика сприяє зміцненню і росту волосся і нігтів.
Протипоказання
Масло кісточок персика не рекомендується для використання збуджуваним людей, тому що воно сприяє активації нервової системи.
У нашому інтернет-магазині "Укрсалон" представлений величезний вибір косметологічних апаратів за доступними цінами, за допомогою яких Ви завжди будете виглядати молодо і красиво!